Hejlskov & Vejes pædagogikpod

Hejlskov & Vejes pædagogikpod header image 1

Podcast nr. 25

Denne gang taler Hanne med socialrådgiver og sociolog Niels Christian Barkholt fra Social Talks og Netværk for Børns Velfærd. Samtalen er inspireret af regeringens oplæg til et socialpolitisk kursskifte. Samtalen handler bl.a. om hvordan faglig og forskningsbaseret viden rejser, om socialrådgiveres arbejdsvilkår i det sociale arbejde og ikke mindst, om anbringelser kan bruges som forebyggelse?

Podcast nr. 24

Denne gang taler jeg med Bo om servicehunde / terapihunde - ud fra interview med Louise Egelund Jensen, som er forfatter og foredragsholder med Aspergers syndrom. Undervejs hører vi om hvordan Louise oplever sit liv med Bodil, som som lille og trofaste følgesvend - ligesom vi hører om, hvad forskningen siger på området. 

Podcast nr. 23

Denne gang taler Bo og Hanne om stress m.m. - ud fra interview med Louise Egelund Jensen, som er forfatter og foredragsholder med Aspergers syndrom. Undervejs hører vi om hvordan Louise er lykkedes med at komme ud af kroniske depressioner ved hjælp af stresshåndtering. 

Podcast nr. 22

Denne gang taler Bo og Hanne om autismespektret og egenindsigt m.m. - ud fra et klip fra et interview med Louise Egelund Jensen, som er forfatter og foredragsholder. Louise har diagnosen Aspergers syndrom og hun fortæller om at lære at se sig selv som 'sær' - og hvad det har betydet for hende af positive ting.  

Podcast nr. 21

Denne gang taler Bo og Hanne om regeringens oplæg til drøftelser forud for ny lovgivning på bl.a. anbringelsesområdet. Undervejs tager Bo og Hanne afsæt i socialministeriets fakta-ark ”Barnet først”, som drøftes i lyset af konventioner, forskning samt etik- og moralbegreber. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at både Bo og Hanne er bekymrede over udspillet.   

Podcast nr. 20

Denne gang taler Bo og Hanne om faglighedens, etikkens og arbejdsmiljøets betydning mht. undgå 'compassion fatigue', på baggrund af et et interview, som Hanne har lavet med Paw Koch. Paw er forstander på Horisonten STU og Botilbud, hvor man arbejder med afstemt og autonomistøttende pædagogik. 

Podcast nr. 19

Bo og Hanne taler om at blive opmærksomme på vores sprogbrug - både generelt og i arbejdet: Hvordan omtaler vi andre mennesker mest respektfuldt - og hvorfor udvikler fag-termer sig over tid? 

Podcast nr. 18

Denne gang taler Hanne med Lisa Levin, der er skoleleder på Hospitalsskolen tilhørende BUC; Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, i Glostrup. Hvordan foregår undervisning under indlæggelser og hvad sker der bagefter - og er der nogle ting, vi kunne blive bedre til i overgangene mellem kommuner og regionerne?

Podcast nr. 17

Denne gang taler Bo og Hanne om skolevægring hos børn og unge med udviklingsforstyrrelser, på baggrund af et et interview, som Hanne har lavet med specialpædagogisk konsulent Anja Engel. Anja er en af Danmarks skarpeste eksperter på området. 

Podcast nr. 16

Bo og Hanne taler om hvordan vi påvirkes over tid, når vi arbejder med afstemt pædagogik og low arousal. Hvad er det der ændrer sig - og er der mon håb for, at næsten alle kan lære at arbejde afstemt?

Podbean App

Play this podcast on Podbean App